Hogyan óvja meg életét a zöld tea?

Vérünk koleszterin szintjének rendben tartásában is létfontosságú funkciója van a zöld teának. A fölös kilók elleni harcban elengedhetetlen fegyver lehet a zöld tea. Mindennapos sporttal párosítva még kiugróbb a zöld tea hatása

Zöld tea - A zöld teában és a kávéban ugyanúgy megtalálható a koffein. Sok embernek nélkülözhetetlen a reggeli ébredezésben. Valamint nap közben is szükség van a serkentő hatású koffeinre. Bár nem mindegy, hogy zöld tea vagy kávé fogyasztásával juttatjuk testünkbe az értékes vegyületet. Szokás szerint elmondható, hogy a zöld tea kevesebb koffeint tartalmaz. A zöld teában található koffein hasznosítása csersavakhoz kapcsolódik, így másképp szívódik fel, mint a kávéban lévő koffein. Zöld tea részletek ezen a honlapon. A pezsdítő hatás ez okból lassabban és enyhébben jelentkezik. Ami nagyon lényeges: tovább tart.

A zöld tea érvédő szerepe évek óta jól ismert az orvostudományban. A zöld teában megtalálható molekulák segítenek a diétában és az erek védelmében. Segíti a vércukorszint szabályozását, cukorbetegeknek érdemes a fogyasztása. A teafogyasztók körében az erek tágabbnak mutatkoznak, ami szabályosabb véráramlást biztosít.

Címkék: zöld tea

Forrás: tea.hu, 2017-01-16 10:20