Mesekönyv, amit kedvelnek a gyerekek

A felcseperedő gyermeknek hatalmas igénye akad arra, hogy mesekönyv olvasásával átlássa a klasszikus emberi összefüggéseket, szimpatizáljon a bajnokokkal, és megismerje a gonoszokat

Karácsonyi versek - A mesekönyvben szereplő hősök karakterébe bújva éli át a veszélyt, a megmenekülést, az jókedvet a szomorúságot, hadakozik az igazságért, és nyeri el megérdemelt jutalmát - vagy büntetését. Az aprókban így maradnak meg az erkölcsi tanulságok. A mesék nem csak szórakoztatnak, hanem jelentős részben nevelnek is: az életről tanítanak, érzelmi kapaszkodókat adnak és segítik a személyiség fejlődését.

A mesekönyvből ki lehet emelni részleteket, amiket aztán képként, vagy faliképként a apróság viszontláthat. Mesekönyv részletek a meseld.hu weblapján. Ily módon a favorizált mesebeli eszményképét, vagy mesebeli helyét mindig láthatja.

A mesekönyvben valóságos emberekhez hasonló, körülményes és életszerű figurák segítségével a gyerekek nem tudnák olyan egyszerűen megérteni a jó és a rossz közötti különbséget, mint a extrém jellemek példáján.

A mesekönyvek tartalmát legalább olyan remekül lehet grafikázni, akárcsak megalkotni magát a mesét. A meseillusztráláshoz gyermeki látásmód és nagyon jó pszichológiai adottságok kellenek, amelyekkel azonosulni lehet a gyermeki lélektan titkaival.

Címkék: mesekönyv

Forrás: meseld.hu, 2017-01-18 20:15