Online rádió felkapott felvételekkel

Különleges online rádió célja főleg az, hogy a fogyatékos embereket közelebb hozzák a társadalom többi rétegéhez

Fölöttébb dicséretes, hogy az online rádióban 20 műsorvezető szorgoskodik önkéntesként. Az online rádió kollégáinak többsége látás- és mozgás sérült, akik közösen készítenek műsorokat egészséges munkatársakkal.

Fontos célkitűzése az ismert online rádiónak, hogy teret adjanak a fogyatékkal élő embereknek, akik egyébiránt nem tudják megmutatni képességeiket. Az online rádió közösségének mérvadó, hogy a társadalom többi rétege alaposabban megismerje fogyatékos embertársát. Aki ennek az online rádiónak a műsorait hallgatja, észre sem veszi, hogy aki éppen beszél nem lát. Ettől függetlenül a beszédtechnikája abszolút ugyanolyan, mint egészséges munkatársainak. A Lépés Rádió online rádió weboldalán található tipp.

Sajnálatosan Magyarországon még mindig sok ember távolságot tart. Elkerüli a fogyatékkal élő embereket és nehezen tudja elképzelni, hogyan tud valaki vakon műsort vezetni az online rádióban. Napjainkban már számos helyen található érzékenyítő rendezvény. Amelyet abból a célból hoznak létre egyesületek, hogy az egészséges társadalom kellően megismerje a fogyatékos személyek életét. Ebben segít a kivételes online rádió.

Forrás: lepesradio.hu, 2018-07-14 20:41