Online rádió jól ismert műsorokkal

Nem mindennapi online rádió célja főképpen az, hogy a mozgássérült embereket közelebb hozzák a emberiség többi rétegéhez

Korunkban már nagyon sok helyen fordul elő érzékenyítő rendezvény. Amelyet acélból hoznak létre szervezetek, hogy az egészséges társadalom kellően megismerje a fogyatékos emberek világát. Ebben partner a nem mindennapi online rádió. Sajnálatosan Magyarországon még mindig nagyon sok ember távolságot tart. Elkerüli a fogyatékkal élő személyeket és nemigen tudja elképzelni, miként tud valaki látássérülten műsort vezetni az online rádióban. A Lépés Rádió online rádió weboldalon fedezhető fel még több cikk.

Az online rádió kollégáinak többsége látás- és mozgás sérült, akik karöltve készítenek műsorokat egészséges kollégákkal. Felettébb lenyűgöző, hogy az online rádióban húsz kolléga húzza az igát önkéntesként.

Meghatározó célja a szeretett online rádiónak, hogy teret biztosítsanak a fogyatékkal élő embereknek, akik mellesleg nem tudják megmutatni képességeiket. Az online rádió közösségének lényegi, hogy a társadalom többi rétege alaposabban megismerje látássérült embertársait. Aki ennek az online rádiónak az adásait hallgatja, észre sem veszi, hogy aki éppen beszél nem lát. Ettől függetlenül a kifejező készsége teljesen ugyanolyan, mint ép kollégáinak.

Forrás: lepesradio.hu, 2018-10-22 20:10