Részecskeszűrő kiiktatás hátrányai

A részecskeszűrő szerepe az, hogy megakadályozza a környezetroncsoló anyagok szabad távozását

Lambdaszonda: Régebbi személygépjármű vásárlása előtt sajnálatos módon nem vizsgálható meg a részecskeszűrő állapota. Sajnos megannyi esetben a részecskeszűrő el van tömődve, de még az ellenőrző lámpa nem világít. A részecskeszűrő állapota nem vizsgálható meg leszerelés nélkül. A gyenge minőségű részecskeszűrőt cserélni vagy kitisztíttatni kell. Előbbi rettentően borsos költségű, míg utóbbi pénztárcabarát ötlet.

A részecskeszűrő szerepe az, hogy akadályozza az egészség- és környezetroncsoló részecskék szabad távozását. Megannyian nem ismerik tudják, hogy a dízel járművek részecskeszűrővel szereltek. Egy kitűnő részecskeszűrő a káros részecskék 90 százalékát képes magába ejteni.

A részecskeszűrő problémája legfőképp 160 ezer km körül jelentkezik. Ez többségében a gépjármű felhasználásától függ. Akik kifejezetten kis távokon használják, korábban szembesülnek a bonyodalommal. A Szűrőrészecske részecskeszűrő weblapján kereshető adat. A részecskeszűrő regenerálja önmagát. Azonban ehhez intenzívebb fordulatszámon kell autózni hosszabb ideig. A regenerálódás menete elkezdődik, a részecskeszűrőben fellelhető szennyeződés elég.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2019-01-26 12:32