Van egy különös online rádió

Magyar adók az interneten - Különös online rádió célja elsősorban az, hogy a sérült embereket közelebb hozzák a emberiség többi rétegéhez

Internetes rádióadók: Napjainkban már nagyon sok helyen van érzékenyítő rendezvény. Amelyet acélból hoznak létre alapítványok, hogy az ép társadalom jobban megismerhesse a sérült egyének világát. Ebben segít a nem mindennapi online rádió. Sajnálatosan hazánkban még mindig nagyon sok ember távolságot tart. Elkerüli a fogyatékkal élő egyéneket és nehezen tudja elképzelni, hogyan tud valaki látássérülten műsort készíteni az online rádióban.

Az online rádió munkatársainak többsége látás- és mozgás sérült, akik karöltve készítenek műsorokat egészséges kollégákkal. Fölöttébb döbbenetes, hogy az online rádióban 20 műsorvezető melózik önkéntesként.

Az online rádió csapatának meghatározó, hogy a társadalom többi rétege alaposabban megismerje fogyatékos embertársait. Tanácsok a Lépés Rádió online rádió weblapon. Alapvető feladata a szeretett online rádiónak, hogy esélyt adjanak a fogyatékkal élő embereknek, akik egyébiránt nem tudják megmutatni képességeiket. Aki ennek az online rádiónak a műsorait hallgatja, észre sem veszi, hogy aki éppen szól nem tud járni. Online rádió javaslatok a lepesradio.hu weboldalon. Ettől függetlenül a beszédtechnikája teljesen ugyanolyan, mint ép kollégáinak.

Forrás: lepesradio.hu, 2019-03-08 21:37