Redox jelző molekulák az egészség szolgálatában

Tudományos tény, hogy a szervezetben szinte minden létfontosságú élettani folyamat működéséhez megfelelő sejtkommunikációra van szükség. A sejtkommunikációs folyamatok hatékonyságától függ az immunrendszer megfelelő működése, az antioxidánsok aktiválása, az, hogy a sejtek mennyire tudják hasznosítani a különböző vitaminokat, tápanyagokat, illetve a bőrsejtjeink megfelelő ütemű megújulása is. Az öröklődő genetikai rendellenességek kivételével, a ma ismert összes degeneratív betegség kialakulása károsodott sejtekre vezethető vissza. A sejtkárosodás pedig több, mint 80%-a a nem megfelelő sejtkommunikáció következménye.

VAJON HOGYAN KOMMUNIKÁLNAK A SEJTJEINK, HOGYAN IS MŰKÖDIK KÖZTÜK A JELÁTVITEL?

A sejtek közti jelátvitelt az un. Redox jelzőmolekulák végzik. Mondhatjuk, hogy a redox jelzőmechanizmus alapvető szerepet játszik az élet fenntartásában, hiszen az emberi szervezetet sejtjei kizárólag a jelzőmolekuláknak köszönhetően képes az összehangolt és kifinomult működésre. Az immunsejtek működése, a károsodott sejtek cseréje, a szervezet antioxidáns rendszerének szabályozása, vagy a vitaminok, tápanyagok hatékony felhasználása, egytől egyig olyan folyamat, melyek kizárólag a sejtkommunikációnak, vagyis a redox jelzőmolekulák jelenlétének köszönhetően működhet.

Egyetlen probléma van!

Az idő múlásával egyre kevesebb Redox jelzőmolekulát termelnek a sejtjeinkben lévő mitokondriumok, így bizonyos esetekben elmarad a jelzés ezért elmarad a sejtmegújulás is, a sejtek károsodnak, nem megfelelően működnek, az immunrendszer is alul teljesít, elmarad az antioxidánsok aktiválódása. így a szabadgyökök szabadon garázdálkodnak a szervezetben és jönnek a problémák.

Lehet-e a Redox molekulákat pótolni?

Erre keresett választ több, mint 16 éven át egy biotechnológiai vállalat és a hosszas kutatásnak meg lett az eredménye. A penicillin felfedezése óta ezt a technológiát tartják a legnagyobb tudományos áttörésnek. Sikerült végül a molekulát emberi testen kívül stabilizálni, ami így már bevihető a szervezetbe és azonnal elkezdi a munkát ott, ahol szükség van rá.

De folytatom. Miután kifejlesztették azt a forradalmian új technológiát, aminek segítségével sikerült a Redox jelzőmolekulát létrehozni, már csak az volt a feladat, hogy az emberi szervezeten kívül is stabil maradjon a molekula.

Végül sikerült olyan termékeket kifejleszteni, amelyek ezeket az életfenntartó molekulákat tartalmazzák és amelyekben ezek a molekulák 1 évig stabilak maradnak, így már pótolhatóvá váltak a szervezet számára.

A Redox jelzőmolekulák folyamatos pótlásával az emberi szervezet sejtjei megvédhetők a károsodástól, megtartható a fiatalságuk és optimalizálható a sejtek működése, anyagcsere folyamatai.

Forrás: svedegeszsegprogram.com, 2021-01-20 07:39